|
عمومی
|
|
نوشته شده توسط مديرسايت
|
|
پنجشنبه, 12 آذر 1388 ساعت 11:04 |
|
علی تربیت یافته پروردگار متعال ورسول خدا (ص )
فاطمه بنت اسد فرمود: وقتی خواستم روز چهارم ولادت علی از کعبه بیرون بیایم فرشته ای ندا زد : ای فاطمه او را علی نام بگذار ، خداوند والا مرتبه اعلی می فرماید : من نام او را از خود برگزیدم و او را مودب به آداب خودم کرده و بر علم و دانش نهان خود آگاهانیدم . او بت های خانه مرا خواهد شکست و بر بالای آن اذان خواهد گفت . او کسی است که مرا به پاکی و عظمت یاد می کند . پس خوشا به حال کسی که او را دوست داشته و اطاعتش کند و وای بر کسی که او را دشمن بدارد و نافرمانی اش کند۱ مادر حضرت علی امیرالمومنین (ع ) فرمود : پیامبر اکرم (ص) علاقه و محبت شدیدی به علی داشت و می فرمود :گهواره علی را نزدیک من قرار بده رسول خدا (ص ) گهواره او را تکان می داد و علی را بغل می کرد و به سینه اش می چسباند و اکثر مسائل تربیتی اش را به عهده می گرفت و می فرمود :۲ این فرزند برادر ، یاور ، برگزیده ، ذخیره ، پناه ، داماد ، وصی ، امین و جانشین من است . ۳
وقتی علی (ع ) در سال های کودکی به سر می برد مکه دچار خشکسالی شد و زندگی برای مردم ، خصوصا برای افراد پر خانوار همچون ابوطالب سخت و مشکل می نموداز این رو حضرت پیامبر (ص) به عموی خود ، عباس ، فرمود : ای عمو به طور یقین برادر شما ، ابوطالب که عیال وار است با مشکلات زندگی دست و پنجه می زند . سزاوار است که هر کدام از ما سرپرستی یکی از افراد خانوار او را عهده دار گردیم .۴ در این راستا رسول خدا (ص ) علی (ع) وعباس ، عموی پیامبر ، جعفر را به نزد خود بردند و امور زندگی و تربیت ایشان را به عهده گرفتند . وقتی رسول خدا (ص ) جهت عبادت و راز و نیاز به بیرون از مکه می رفت .علی (ع) را نیز با خود برده و با هم به دعا و عبادت می پرداختند .۵ حضرت علی امیر المومنین (ع) در این رابطه می فرمایند: همه شما از ارتباط و موقعیت من نزد رسول خدا (ص) آگاهید . او مرا در آغوش خود پرورش داد . مرا در خردسالی به سینه اش می چسباند . رختخواب مرا در کنار خود پهن می کرد . من رایحه دلپزیر حضرت رسول (ص) را استشمام می کردم و هر روز از اخلاق او چیزی می آموختم ، من از تمام حرکات و اعمال رسول خدا (ص ) پیروی می کردم .وقتی حضرت در هرسال به غار حراء می رفت ، غیر از من کسی او را نمی دید . من نور وحی و رایحه نبوت و رسالت را حس می کردم ، پیامبر خدا (ص) می فرمود :بطور یقین تو آنچه را می شنوم و می بینم ، شنیده و می بینی. ۶
۲-۱ ) کشف الغمه ج ۱ صفحه ۸۴ و ۸۳ آثار الصادقین ج ۱۴ ص ۱۹ وبحار ج ۳۵ ص ۹ ۴و۳ ) الفصول المهمه ص۳۲ کسانی که خواهان تفصیل ماخذ نامگذاری امام علی (ع ) در کتب اهل سنت می باشند به کتاب شبهای پیشاور ص ۸۲۱ – ۸۱۶ مراجعه نمایند . ۵) الفصول المهمه ص ۳۳ ۶ ) نهج البلاغه خطبه قاصعه /۱۹۰ (در برخی نسخ ۱۹۱ ) . به نقل از کتاب همای رحمت تالیف آقای محمد حسین مهر آئین www.110fk.com
|
|
آخرین بروز رسانی در پنجشنبه, 12 آذر 1388 ساعت 11:15 |